Археологи виявили у Нимеччіни рідкісну маску І століття

Археологи виявили, що іржава проржавіла пластина, яку вони знайшли 4 роки тому на старому полі битви у місті Крефельд, у німецькій землі Північний Рейн-Вестфалія, є великим фрагментом рідкісної маски батавської кавалерії, що датується першим століттям.

Археологи вважають, що маска, ймовірно, є частиною лицьової маски, яку носив батавський вершник під час Батавської війни у ​​69 році. Про це пише ArchaeologieOnline.

Батаві були давнім німецьким племенем, що живе навколо дельти Рейну на території сучасних Нідерландів у районі, який римляни називали Батавією. (1 століття до н.е., 3 століття н.е.). Тацит (De Origine et situ Germanorum XXIX), римський історик і політик, описав батаві як найхоробріше з племен регіону.

Іржава кускова металева пластина була доставлена ​​до Археологічного музею в Крефельді для документації, консервації та вивчення. Коли частина була піддана рентгенівському випромінюванню, археологи визнали, що це частина кавалерійської маски, виявивши проріз для ока, вухо та заклепку в тому місці, де, швидше за все, кріпився шолом.