В Італії створять яхту, здатну пересуватися суходолом

Відома італійська компанія Lazzarini Design Studio представила проект 25-метрової супер'яхти Pagurus, яка працюватиме на сонячній енергії. На суші вона зможе перетворитися на «автомобіль-амбіфію».

Судно поєднує сонячні технології та інноваційний дизайн. Спочатку його розробляли для військового використання, але зараз пропонують приватному сектору.

Спочатку розробку хотіли назвати його «крабмаран», це слово поєднує в собі два інших — «краб» і «катамаран». Однак згодом зійшлися на Pagurus, це також означає «краб», але латиною.

Pagurus – наш третій проект, натхненний крабом. І це видно у тих формах, а й у функціях. Адже він може рухатися і піском – так само, як і краб,– зазначили у Lazzarini.

Pagurus може вмістити до 8 гостей та 4 членів екіпажу. На судні є 3 спальні, вітальня, кухня і ванна. Ці кімнати розділені на 2 корпуси, які з"єднані сталевим мостом та баштою.

Максимальна швидкість, яку може розвивати Pagurus, сягає 44 кілометри на годину. Судно спроектоване для оснащення сонячними панелями на верхніх поверхнях. Вони можуть накопичувати до 10 кВт за годину.

Центральна частина яхти включає кранову платформу, з"єднану з 4 електричними лебідками. Завдяки цьому можна завантажувати та розвантажувати різні предмети, навіть позашляховик.

Pagurus на суші

Коли Pagurus досягає суші, циліндри, що обертаються, опускаються приблизно на 60 сантиметрів, перетворюючи його в авто. Воно може пересуватися піском або в болоті з максимальною швидкістю в 35 кілометрів.

«Pagurus поєднує інноваційний автомобільний дизайн із морським дизайном. Це дозволить йому стати першим в історії катамараном-амфібією», – наголосили розробники.