У просторі Corpus Fine Art відбулася закрита презентація проекту «BLACK ON BLACK»

В експозиції представлено унікальну підбірку з сорока п’яти робіт провідних українських митців, об'єднаних одним кольором (чорним)

А саме Тіберія Сільваші, Олександра Животкова, Матвія Вайсберга, Олександра Бабака, Назара Білика, Сергія Савченко, Романа Михайлов, Юрія Мусатова, Дмитра Грека, Анни Миронової, Романа Жука, Петра Гронського, Юрія Коваля, Віталія Протосені, Віталія Кравця, Володимира Сая, Іллі та Олександри Чичкан та інших.

Ці художники абсолютно самобутні у виразності своїх художніх висловлювань і в поєднанні їх роботи є певним зрізом українського сучасного мистецтва. Серед гостей вечора були присутні: Станіслав Таршин, Олег Красносельський, Борис Шестопалов, Остап Ступка, Наталія Листопад, Денис Казван, Ольга Сердюк, Михайло Василенко, Дмитро Ляховецький, Олена Ніколаєвська, Олесь Вареник, Олексій Харько та інші.

Олексій Василенко, Олександра Разіна, Юлія Островська
Олексій Василенко, Олександра Разіна, Юлія Островська

Кожен чув про кольорову модель СMYK. Cyan, Magenta, Yellow. Проте не всі знають, що ховається під останньої літерою. K — Key color. Той колір, який підтримує деталі зображення. І в СMYK цим ключовим кольором є саме чорний.

Чорний як основа, як тло. Глибина чорного кольору безпрограшно підкреслює все, що стоїть на його фоні. Він одночасно поглинає інші кольори і підносить їх над собою. Чорний здається безликим, але приховує у собі багато значень — це таємничий та похмурий колір, колір трауру, він стриманий, але при цьому розкішний, лаконічний, але красномовний, а в східних культурах чорний взагалі є символом добра, чистоти й досконалості.

Борис Шестопалов
Борис Шестопалов

Часто чорний колір дійсно відсувають на другий план, але з нього вийде й чудовий «головний персонаж». У проєкті Black on Black, з серії виставок CMYK, чорний став першим кольором, а не останнім. І тут він є не лише фоном композиції, а й її центром.

Альона та Олексій Харько
Альона та Олексій Харько

Щоб відвідати експозицію або придбати роботу зареєструйтесь попередньо номером телефону: +38 (044) 303 9805

Фото Oleksandr Kulikov