Презентація книги «Мовчазні герої» Гідо Хайсіга

Німецький пілот та митець Гідо Хайсіг спільно з видавництвом ArtHuss презентували в Україні унікальне арт-видання «Мовчазні герої»

У київській книгарні Readeat та у Львівському муніципальному арт-центрі відбулися презентації книги «Мовчазні герої» Гідо Хайсіга («Silent heroes» by Guido Heisig).

Артбук «Мовчазні герої» — це спільний соціальний проєкт Гідо Хайсіга та видавництва ArtHuss. Ця книга — збірка особистих історій та спогадів різних людей, яка відображає вплив війни на життя звичайних (але в той же час, таких незвичайних) українців. 

Гідо Хайсіг — капітан авіалайнера уже понад 25 років, 12 з яких — частково живе і працює в Україні. Будь-які перельоти і подорожі його завжди супроводжує скетчбук, де він фіксує деталі, сюжети та моменти, які його вражають та надихають. Він сприймає світ з дитячою цікавістю, з легкістю та ентузіазмом; а в творчості відображає свої життєві погляди та досвід. 

З 24 лютого 2022 року Гідо допомагає і підтримує людей, які безпосередньо постраждали від війни. Подорожуючи Україною під час своїх волонтерських місій, він зустрічається з людьми, які не відступають перед випробуваннями і живуть з відвагою та мужністю в цей непростий час. 

«Саме ці постійні поїздки в Україну та з України виявились такими цінними. Мені траплялося скільки незвичайних людей, які ділилися зі мною своїми особистими історіями. І я зрозумів, який же величезний вплив ця війна має на кожного. І попри те, що війна перевернула життя кожного з них, українці вміють любити життя, бути живими, в моменті тут і зараз», — ділиться своїми думками Гідо Хайсіг.

Гідо почав занотовувати ці історії та замальовувати скетчі у своєму альбомі, намагаючись вловити та зафіксувати кожен особливий момент. Так і народилася ідея «Мовчазних героїв».

Кожна історія — це свідчення про те, як важливо бути сильним у своїх переконаннях і не втрачати надію, навіть коли весь світ навколо кардинально змінюється. 

Презентація супроводжувався питаннями гостей, дискусією, автограф-сесією, а також демонстрацією короткометражного фільму про героїв книги. 

Проект благодійний, частину коштів з продажу книги автор передає на протезування та реабілітацію українських військових. Книгу можна придбати двома мовами (українською та англійською) на cайті видання arthuss.com.ua, а також в книгарнях Києва та Львова.

P.S. Після цих презентацій автору поступили пропозиції презентувати книгу в Полтаві та Одесі, а з жовтня відбудеться тур англомовного лімітованого видання країнами Європи.