Перемога для України. Усик вдруге переміг Джошуа

20 серпня у Саудівській Аравії відбувся великий чемпіонський бій-реванш.

20 серпня в Джидді, Саудівська Аравія, український боксер Олександр Усик (19–0, 13 КО) та британець Ентоні Джошуа (24–2, 22 КО) провели великий чемпіонський бій-реванш.

На кону стояли пояси чемпіона світу у суперважкій вазі за версіями WBA, WBO, IBF та IBO. У вересні 2021 року перший бій завершився перемогою Усика за очками. За контрактом Джошуа скористався правом на бій-реванш.

Перемога для України! Усик вдруге переміг Джошуа за очками!

У першому раунді українець одразу почав активно рухатися, намагаючись джебом пристрілятись до захисту суперника. Джошуа показав своє небажання віддавати центр рингу та відповідав ударами, які, втім, не досягали мети. У другому раунді Усик старанно намагався влучати по супернику, і тому ударів від українця було небагато. Джошуа, відчувши невелику свободу, викинув кілька двійок, які не стали проблемними для українського чемпіона.

Третій раунд пройшов у рівній боротьбі. При цьому Джошуа таки бічним дістав українця. На кінець четвертого раунду боксери пішли почали обмінюватися ударами. Британець намагався зловити Усика на аперкот: було досить близько, але ці удари розтинали повітря.

У п"ятому раунді стався неприємний епізод. Удар нижче пояса від Джошуа завдав українцеві чимало болючих відчуттів. Але Усик швидко відновився і продовжив вести бій у колишньому вичікувальному ключі.

У шостому раунді кілька важких ударів Джошуа досягли мети, а наступного суперники більше відпочивали ніж боксували. У восьмому британець жорстко відпрацював по корпусу Олександра: цей раунд був дуже непростим для українця. Як і дев"ятий. Джошуа обрушив величезну кількість ударів на Усика, і українець насилу стримав натиск суперника.

Десятий раунд залишився за Усиком, який проводив точні атаки по супернику. В останніх двох раундах суперники виглядали втомленими. Джошуа намагався атакувати, на що українець відповів точними контрвипадами.

Долю переможця бою, як і після першого поєдинку суперників, вирішували судді.

Роздільним рішенням суддів перемогу здобув Усик: 113–115, 115–113, 116–112!

Після бою Усик заявив, що присвячує перемогу всій Україні.