Незалежаний чорний альбом?

ТНМК випустили воєнно-ковідну ВАТРУ black

Український хіп-хоп гурт випустив другу частину альбому ВАТРА — ВАТРА black (перша — ВАТРА red випущена була до повномасштабної війни). Альбом загалом створює «солянку» з матеріалу ковідних часів, довоєнних та власне сучасних. Музиканти певні, що досить музиці лежати «в столі», потрібно випускати у світ все, що назбиралось. Бо коли, якщо не зараз?!

11 треків та 11 інтермедій (скітів) між треками, який утворюють повну форму альбому. Аранжування, продюсинг від Олега Фагота Михайлюта. Тексти написав Олександр Фоззі Сидоренко (окрім 15 — Андрій Кузьменко та 16 — гурт «Мертвий півень»).

Олександр Фоззі Сидоренко про альбом: «Десь дуже давно, під час ковіду (якщо ви пам"ятаєте, що це) ми записали багато матеріалу. Отак сиділи на студії й накопичували (хоробро, без масок). Матеріалу загалом вийшло на пару платівок з гаком й вирішено було випустити його двома частинами альбому ВАТРА — червоною та чорною. ВАТРА red вийшла наприкінці 2021 року, а ВАТРА black заплановано на травень 2022. Самі розумієте, що було далі. З того часу ми випустили понад десять нових синглів, а платівка так і лежала в загашнику. Ось ми й вирішили її нарешті видати, тому що час спливає — більше відкладати нема куди. На деякі речі ми тепер дивимося геть по-іншому й була велика зваба якось переробити, дещо викреслити. Але то було б нечесно. Й тому ВАТРА black виходить здебільшого саме такою, якою й була записана — під час кризи, яка тоді здавалася великою. В номерних альбомах ми міксуємо пісні з інтермедіями. Деякі скіти лежали з тих часів, для деяких ми запросили нових авторів.  Коли ця платівка нарешті вийде, мені полегшає — здається, це наш останній борг минулому. Повернувши його, Ланістери зможуть рухатися далі.«

Слухати ВАТРА black тут — https://fanlink.tv/BATPA_black