«МИСТЕЦТВО РЯТУВАТИ ЖИТТЯ»

Американський фонд «Revival Foundation» разом з Christie's організував історичний благодійний аукціон у Музеї Вікторії та Альберта в Лондоні. Виручені кошти з продажів робіт відомих українських художників спрямують на допомогу українцям.

Американська благодійна організація Revival Foundation у співпраці з аукціонним домом Christie's організували безпрецедентний благодійний захід «Мистецтво Рятувати Життя» який відбувся в престижному Рафаель Холі Музею Вікторії та Альберта в Лондоні в Великій Британії.

Гості з 15 країн світу приєдналися до благодійного аукціону «Мистецтво Рятувати Життя» в Музеї Вікторії та Альберта в Лондоні, демонструючи, як мистецтво може об’єднувати людей.

Щоб підтримати цю подію, в благодійному аукціоні прийняли участь ключові українські художники, серед яких Оксана Мась, Жанна Кадирова, Арсен Савадов, Назар Білик, Артем Волокітін, Ліна Кондес, Meshi/Kepler, Кирил Єльчиць та Володимир Козюк.

Надихнувшись українським сучасним мистецтвом та силою колективної енергії українців Аксенія Крупенко, засновниця проєкту «Мистецтво Рятувати Життя» та Президент американської благодійної організації Revival Foundation, створила новий формат благодійності. Залучивши шість людських почуттів: зір, слух, смак, нюх, дотик та інтуїцію, вона створила благодійний захід «The Art of Saving Lives» з місією культурної єдності через мистецтво, музику, гастрономію, моду та творчість, зміцнюючи зв’язки між Україною та іншими країнами світу на шляху до людяності.

«Мистецтво Рятувати Життя» підтримує місію культурної дипломатії для об’єднання світу за допомогою мистецтва, музики, моди та творчості. 

«Мистецтво Рятувати Життя» – це унікальний благодійний проєкт, який має п’ять головних цілей: розширення можливостей творчих людей, збереження спадщини, освіта творців, сприяння культурному обміну та, найголовніше, бути каталізатором творчого Відродження.

Мойсей Бондаренко, український скрипаль і військовослужбовець Збройних сил України, виступає під час благодійного гала-вечору в музеї Вікторії та Альберта в Лондоні, Великобританія.
Мойсей Бондаренко, український скрипаль і військовослужбовець Збройних сил України, виступає під час благодійного гала-вечору в музеї Вікторії та Альберта в Лондоні, Великобританія.

Британські ЗМІ, серед яких Art daily, London Daily, Culturalee, американський RoastBrief та найвідоміша американська платформа благодійних організацій Candid. назвали благодійний проєкт «The Art of Saving Lives» початком Відродження XXI століття. 

Цей захід надав унікальну можливість представити українське сучасне мистецтво, глибоку чуттєву музику та імерсійну творчість, поєднуючи їх з  Ренесансом Британії XVI  та Італії XV століть. Інтерактивна «Не Тайна Вечеря» проходила в залі Рафаеля, що дозволило всім присутнім відчути емоційну та естетичну єдність високого мистецтва Ренесансу з сучасним українським,  сповнюючи переконання Аксенії, що «творчість – це персональний діалог і в період війни це діалог зі світом». 

«Алтар Націй» Оксани Мась (POST-VS-PROTO-RENAISSANCE) було вперше представлено у 3D-форматі в Рафаель Холі Музею Вікторії та Альберта. Також, на події презентували перший в світі документальний проєкт «МУРАЛИ» (MURALS) українського 3D-художника Артема Іваненка та команди з Польщі, США та Іспанії, прем’єра якого відбулася на Каннському кінофестивалі. MURALS – це захоплюючий документальний досвід, заснований на роботах Бенксі (Banksy), створених на стінах зруйнованих війною будинків у Київській області.

Американський Forbes зазначив, що українська культура є потужною зброєю в боротьбі з росією і відзначив високий рівень проведення «The Art of Saving Lives» і презентації України на найвищому міжнародному рівні.

Вперше на аукціоні була представлена ​​робота з українського павільйону 54-ї Венеційської бієнале – «Ангели» Оксани Мась. Роботу було продано за безпрецедентні 65,000 британських фунтів.

Ще один арт-об’єкт з проєкту «Квантова молитва» Оксани Мась, зроблений із алюмінієвого двигуна BMW V12 покритого муранським склом, який авторка створила в Італії ексклюзивно для шоу «Glasstress 2013» на 55-й Венеційській бієнале, було продано під час гала-вечору за 35,000 фунтів разом зі скрипкою Мойсея Бондаренка, українського скрипаля, військовослужбовця Збройних сил України, який віддав свою скрипку на аукціон. Благодійники Дональд та Йоганна Хоффмани (Donald and Johanna Hoffman) придбали скрипку та «Квантову молитву» Мась, негайно повернувши скрипку Мойсеєві, заявивши, що на ній потрібно грати для українського народу та повернути її їм після завершення війни.

· Оксана Мась «Ангели», £65 000

· Оксана Мась «Квантова молитва. Червоний», £35 000

· Жанна Кадирова «Паляниця», £9 300

· Арсен Савадов «Даная», £40 000

· Назар Білик «Виявлення», £11 000

· Meshi/Kepler «Вона захищена. Перші люди. Походження кохання», £7 000

· Артем Волокітін «Натюрморт у кам"яній ніші 1 і 2» (диптих) £20 000

· Ліна Кондес «Мислитель», £30 000

· Кирил Єльчиць «Крізь темряву до світла», £7 000

· Володимир Козюк «Синергія Усвідомлення», £11 000

Філантропи, колекціонери та гуманітарні діячі з усього світу приєдналися до гала-аукціону «Мистецтво Рятувати Життя» в Музеї Вікторії та Альберта в Лондоні. Івор Ічіковіц (Ivor Ichikowitz), філантроп і колекціонер з Південної Африки разом із Ольгою Яковенко, філантропкою і колекціонеркою з України та Великої Британії, придбали за 11,000 фунтів стерлінгів унікальний твір «Синергія Усвідомлення», який було створено колективною енергією українського народу, художником Володимиром Козюком, 2,5-річної дитиною, яка народилася в день початку повномасштабної війни, солдатами та 20 художниками і художницями із зон бойових дій. Благодійники також пожертвували розкішний лот для благодійного аукціону: 4 ночі для двох в MOLORI MASHUMA,, заповіднику ЮНЕСКО та Національного парку в Мана Пулс у Зімбабве (Південно-Східна Африка), який був проданий за 32,000 фунтів.

Дитина двох з половиною років, яка народилася в день початку повномасштабної війни, на фоні роботи «Синергія Усвідомлення», створеної колективною енергією українського народу.
Дитина двох з половиною років, яка народилася в день початку повномасштабної війни, на фоні роботи «Синергія Усвідомлення», створеної колективною енергією українського народу.