Космічний тако: на МКС виростили перець чилі

Перець вирощували в рамках наукової роботи Plant Habitat-04 (PH-04). 8 квітня дослідники Космічного центру Кеннеді NASA посадили насіння перцю в спеціальні контейнери в лабораторії космічних наук про життя.

NASA
NASA

Зазвичай екіпажі довгострокових космічних експедицій харчуються доставками із Землі, що роблять вантажні кораблі. Збалансоване меню з готових страв формується так, щоб він був не просто смачним і корисним, але і щоб раціон не набридав в очікуванні наступної поставки на Міжнародну космічну станцію (МКС).

Але в рамках експерименту на навколоземній орбіті космонавти вирощують різні овочі і навіть використовують їх у стравах, як це сталося з перцем чилі. Космічний урожай зібрав екіпаж 66-ї довготривалої місії. Перець пустили у начинку традиційного мексиканського тако.

Перші результати виявилися дуже обнадійливими. Вчені підтвердили, що перець можна вирощувати в умовах мікрогравітації. Більш того, вони зібрали необхідну інформацію для того, щоб на Землі вирощувати перець не тільки на звичайних полях, але й у закритих приміщеннях.

Ми в FacebookInstagramTelegramз питань реклами.