ФРАГМЕНТОВАНІ ДОКАЗИ

В Нью-Йорку за підтримки Генконсульства України та Постійного представництва України при ООН відкрилася масштабна мультимедійна виставка ФРАГМЕНТОВАНІ ДОКАЗИ, на якій представлено роботи 17 сучасних українських художників, серед яких, зокрема, Жанна Кадирова, Влада Ралко, Володимир Будніков, Олександр Глядєлов і Сергій Святченко. В експозиції присутні і твори Вєри Бланш, Анастасії Буднікової, Катерини Бучацької, Максима Дондюка, Наталії Карпінської, Лесі Хоменко, Тетяни Маліновської, Аліси Нікітінової, Івана Сауткіна, Андрія Стегура, Артема Волокітіна і Альбіни Ялози.

Олена Сперанська, кураторка проєкту FRAGMENTED EVIDENCE
Олена Сперанська, кураторка проєкту FRAGMENTED EVIDENCE

Військові, Постійний представник України при Організації Об’єднаних Націй Сергій Кислиця та перший секретар Постійного представництва України при ООН Ярослава Сочка. Фото: Дінара Хаірова 

ФРАГМЕНТОВАНІ ДОКАЗИ — це живопис, скульптура, принти, відео та фотодокументація з колекції BIRUCHIY — наймасштабнішої міжнародної резиденції сучасного мистецтв, яка була розташована на окупованому нині півострові Азовського моря.  Деякі об’єкти, які експонуватимуться у США, дивом уціліли під час окупації Бучі, і збереглися на складі, поряд з яким коїли злочини російські загарбники. Цю історію, а також розповідь про зруйнований будинок кураторки проєкту Олени Сперанської та засновника резиденції BIRUCHIY Геннадія Козуба, буде показано в документальному фільмі режисера Івана Сауткіна. 

Фото: Дінара Хаірова