Дизайнери Andreas Moskin про мастхеви осінньо-зимового сезону

Надходить час, коли найближчі чотири-п'ять місяців метеорологи не запропонують нам нічого, окрім дощу, снігу та холоду. Звісно, погода сприятиме тому, що ми більше часу будемо проводити із найближчими людьми за гарячим напоями, біля каміна, закутані у пледи. Однак, як би нам цього не хотілося, доведеться покидати затишну атмосферу та виходити у світ. А ми переконані, що виходити у світ за будь-яких умов потрібно стильно та комфортно. Отож пропонуємо вам звернути уваги на основні мастхеви актуального сезону осінь-зима для чоловіків.

Відтінки бежевого

Сезон осінь/зима 2023/24 видається доволі суперечливим. З одного боку несеться великий магістральний тренд на мінімалізм та лаконічність, з іншого боку найвпливовіші бренди цього сезону дивують несподіваними принтами та фасонами. Проте дещо залишається незмінним і загалом можемо побачити тенденцію, що певні речі вкоренилися у тренді далеко не один сезон. Так відбувається із одягом усіх відтінків бежевого кольору.

Тож сміливо обирайте бежеві елементи, які так полюбили провідні дизайнери світу. На їхню думку, найстильнішим образом сезону буде бежевий багатошаровий total look, який легко вписується у безліч модних тенденцій останніх років. Дуже стильно виглядає бежевий монохром у смарт-кежуальній стилізації.

Класичне пальто

Коли говоримо про класику, то недоцільно говорити про тренди чи мастхеви, адже давно очевидно, що класика актуальна завжди — вона поза тенденціями. Особливо радимо приглянутися до класичного пальто у тих же таких бежевих відтінках.

Який би ви не одягнули комплект, від строгого костюма до спортивних штанів чи «порваних» джинсів, стримане лаконічне пальто стане його гармонійним доповненням. Якщо не впевнені, то погляньте на неперевершені образи Річарда Гіра в «Американському жиголо» і ваші сумніви відразу розвіються.

Шерсть

Останнім часом великою популярністю користуються естетики old money та preppy, тому варто звернути уваги на класичні елементи із якісних та комфортних тканин. Тут в пригоді стане високоякісна шерсть. Грубі та щільні тканини стали основою багатьох модних луків. Яскравим прикладами таких образів стали костюми від Tom Ford, Giorgio Armani, Emporio Armani, Zegna. І загалом, якісний класичний костюм із шерсті — це абсолютний мастхев кожного чоловічого гардероба у будь-який сезон.

Куртка бомбер

Ми з вами часто не дооцінюємо military style, проте, якщо уважніше придивитися, то у кожному гардеробі, чоловічому чи жіночому, можна знайти елементи цього стилю. Наприклад, звичний для нас класичний тренч можна із легкістю віднести до military, адже колись цей верхній одяг був частиною військової форми. Те саме трапилося із курткою бомбером — вона непомітно, але впевнено перейшла із військової до цивільної шафи за доволі короткий проміжок часу. А сьогодні це просто несамовитий тренд сезону. Вражає велика кількість бомберів у колекціях найвідоміших брендів. Це і стильні шкіряні моделі, і трендові фасони із хутра, пуховики, легкі осінні варіанти.

Принти

Мінімалізм та лаконічність, звісно, тримаються і видається, що ніхто не позмагається із цими трендами у найближчому майбутньому. Утім багатьом інфлюенсерам модної індустрії ці тенденції уже дещо «набридли», тому вони обережно закликають цього сезону експериментувати із принтами. Так, Balenciaga чи Louis Vuitton представили у новій колекції багато образів у невластивому для себе гранжі із виразними принтами. До того ж, наприклад, картаті принти чи смужку можна легко застилізувати в естетиці old money чи preppy.

Стріт шик

Модна індустрія — доволі складна ієрархічна структура. Ми вважаємо, що модні тенденції формуються у самій верхівці цієї структури — на найбільших подіумах модних столиць світу. Та звернімо свій погляд на вулиці наших міст. Інколи найстійкіші тенденції з"являються саме тут. Тепер уже важко уявити урбаністичний простір без стріт шику в одязі. Усе частіше ми зустрічаємо людей у лаконічних спортивних костюмах під класичне пальто чи худі під піджак. Радимо не ігнорувати цю тенденцію, адже спорт шик — це не тільки комфортно, а й стильно.