Даніель Скрипник презентував арт-бук для Imagine Dragons Ta The Weeknd в США

Український митець Даніель Скрипник продовжує шлях розповсюдження своїх мальованих соняшників в світі. Починаючи з 2016 року, витвори Скрипника регулярно висвітлюються світовими зірками та брендами. Відомий своєю співпрацею з гуртом Imagine Dragons, брендом Adobe, особливими артами для The Weeknd та соняшниками з оком, митець продовжує знаходити нові форми та версії свого мистецтва.

Наразі Даніель знаходиться в США, де презентує арт-бук, який було створено в Україні. Даніель Скрипник презентував свій арт-бук «Fallen Angel» на щорічному благодійному заході Rise Up Gala в Лас-Вегасі. Захід проводить фонд Tyler Robinson Foundation, заснований гуртом Imagine Dragons, мета якого зібрати кошти на лікування онкологічних захворювань у дітей. Скрипник був єдиним представником з України, який презентував артефакти в рамках заходу.

Арт-бук «Fallen Angel» це візуалізована історія на більше ніж 100 сторінок, яка розповідає життєвий шлях митця. Ідея цього проекту, показати,за рахунок візуалізованих образів, ілюстрацій та колажів, наслідки психологічних травм, отриманих в дитинстві, важливість віри в свої сили та підтримки ментального здоровʼя.

Коментар:

«Коли я почав процес створення цього арт-буку, я думав про всі важкі, темні моменти свого життя та те, як я виходив з кожної ситуації. Я думав про світло, яке завжди зʼявляється в темряві. Мені хотілось створити щось, що я зможу використати для підтримки людей, які проходили через схожі важкості життя»

Мета створення цього проекту, як наголошує митець, підтримати людей, які були травмовані в дитинстві. Скрипник анонсував старт продажу обмеженої кількості книжок на своїй сторінці в Instagram.

Кошти з продажу, як наголошує Даніель, будуть направленні на підтримку організацій та фондів, які надають психологічну допомогу.

В період презентації арт-буку, Даніель Скрипник зустрівся з виконавцем The Weeknd, якому презентував нову книгу. За словами Скрипника, «Fallen Angel» є частиною серії книг.

В 2023 році митець в кооперації з The Weeknd створив свій перший арт-бук «The Souce of light».

«Я хочу розповідати історії через візуалізацію. Дуже важливо зберігати та ділитись історіями, і я відчуваю, що на цей час, формат арт-буків є найвдалішим для цього»

Про Україну:

Арт буки «Fallen Angel» та «The Souce of Light» є витворами, створеними під час повномасштабного вторгнення. Вони містять в собі сенс та візуальну частину повʼязану з війною.

«Для мене важливо, щоб кожен з моментів, які вдається отримати на своєму шляху, містили в собі важливу основу — Україну. Я постійно наголошую на тому, що наш супротив триває, куди б я не поїхав, з ким би не працював та кому б не писав. Я вдячний, що мої партнери підтримують Україну, тому мені було важливо презентувати арт-бук, вперше, саме там. Я хотів, хоча б таким моментом, в черговий раз нагадати їм, що нам потрібна підтримка іщоб вони не забували про нас»