«COOKING IN THE WILD | Сучасна гастрономія в глибинах Карпат» – НОВА КНИГА ВІД CREATIVE PUBLISHING

Карпати, їжа і покликання кухаря — про що нова книга від CREATIVE PUBLISHING

Карпатська гастрономічна традиція в сучасних стравах – нова книга від CREATIVE PUBLISHING розширює бачення української кухні

Нова книга від CREATIVE PUBLISHING показує гастрономію українських Карпат у сучасних стравах

Книга «COOKING IN THE WILD | Сучасна гастрономія в глибинах Карпат» видавництва CREATIVE PUBLISHING розповідає про природу українських Карпат, спільне приготування їжі, любов до традицій, покликання кухаря і дбайливе ставлення до довкілля. У виданні зібрано унікальний фотоматеріал, що демонструє сучасні, складні страви, часто витвори високої кухні.

Знімки були зроблені під час четвертої зустрічі проєкту «ТОПОТ», авторами якого є Ігор Мезенцев та Дмитро Бахта. Його головна мета – повернення до джерел національної гастрономії. У 2021 році в Карпатах відбувся «ТОПОТ: Міст» за участі відомих українських шеф-кухарів, а також представників іноземної гастрономічної спільноти з ОАЕ, Данії, Іспанії, США, Великої Британії. Кожен інгредієнт учасники мали знайти, зібрати у лісі або придбати у фермерів. 

«Концепція всіх зустрічей «ТОПОТ» – насамперед про місце: гори, море, степ, ліс, а першочергове завдання – побачити різноманіття рослинного
і тваринного світу нашої країни. У своїх стравах шефи максимально використовували дикороси – їстівні плоди, горіхи та насіння рослин, трави,
гриби тощо, які ростуть в природному дикому середовищі», – коментує Ігор Мезенцев.

В книзі читач пізнає звичні продукти з нового боку, а також дізнається, як рослини, що доступні на кожному кроці та ростуть на городах, у полях і лісах, можна використовувати як яскраві приправи, а іноді
й робити центральним інгредієнтом кулінарних творінь.

Фотоматеріали Дмитра Бахта, створені під час зустрічі «ТОПОТ: Міст», стали основою нової книги видавництва CREATIVE PUBLISHING «COOKING IN THE WILD | Сучасна гастрономія в глибинах Карпат». Видавчиня Люсія Бондар ділиться цінністю цієї роботи для сучасних шефів та поціновувачів карпатської гастрономічної культури: