У Києві відкрили бюро The New York Times

Американська щоденна газета The New York Times відкрила свою редакцію у Києві, щоб висвітлювати війну Росії проти України. Про це йдеться на сайті видання.

«Ми створили бюро в Києві, щоб продовжувати висвітлювати війну, яка перевернула життя мільйонів українців і відгукується далеко за межами України. Конфлікт поставив людей в усьому світі перед загрозою голодної смерті, зруйнував альянси, підірвав зусилля щодо переходу на чисту енергію та кинув виклик і без того крихкому світовому порядку», — зазначається в повідомленні The New York Times.

Очолить бюро Ендрю Крамер. У 2005 році він уже працював у Києві як кореспондент Business Day, а згодом продовжив працювати у міжнародному бюро цього видання. Протягом багатьох років Крамер був основним репортером, який висвітлював події в Україні для московського бюро. У 2014 році, коли почалися бої на Донеччині та Луганщині, він став військовим кореспондентом.

Також раніше він працював у Associated Press, The Washington Post, The San Francisco Chronicle та The Ukiah Daily Journal.

Крім того, новопризначений очільник київського бюро американського видання — серед лауреатів Пулітцерівської премії за новаторську серію публікацій The New York Times про російське втручання у міжнародні справи, зокрема президентську виборчу кампанію в США у 2016 році, коли перемогу здобув Трамп.

Редакція американського видання назвала його найкращим кандидатом на цю посаду.